Gyógyítás étellel : Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel (cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak) |
Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel (cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak)
2008.12.07. 11:44
(Finomliszt helyett teljes kiőrlésű lisztbe, vagy búzacsírába forgatva, alacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségekkel körítve cukorbetegek is fogyaszthatják, de ajánljuk vegetáriánusoknak is.)
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 1 tojás, 1,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 80 dkg vegyes zöldség, 5 evőkanál liszt, margarin, só, olaj, őrölt bors, ételízesítő
A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd forró vízben megmossuk, és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. a karfiolrózsákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Tojásból, tejből, lisztből, sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsintatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot. Egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálaláskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 538 kcal (2249 kJ), Fehérje: 18, 5 g, Zsír: 33, 8 g, Szénhidrát: 39, 09 g, Koleszterin: 73, 72 mg, Rost: 14, 05 g, C-vitamin: 101, 5 mg, Kalcium: 362, 8 mg, Vas: 2, 66 mg, Nátrium: 1203, 8 mg
|