Gyógyítás étellel : Zöldséges rakott palacsinta (csontritkulás, de szinte mindenkinek) |
Zöldséges rakott palacsinta (csontritkulás, de szinte mindenkinek)
2008.12.07. 11:42
(Igazi egészség-recept: sok vitamin és ásványi anyag, valamint rost található az ételben. Szinte mindenkinek jó szívvel ajánlható, a vegetáriánusoktól a csontritkulásos betegeken át a fogyókúrázókig!)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 30 db sós palacsinta, tetszés szerinti aprított zöldség, reszelt sajt, 20 dkg liszt, 1/2 l tej, csipet só
Elkészítjük a besamel mártást az ételhez: tejet felmelegítünk, a vajat serpenyőben megolvasztjuk, lisztet adunk hozzá, miután a liszt megpirult, a meleg tejet hozzáadjuk. Simára keverjük és egy csipet sót adunk hozzá. Miután megvan, a zöldségeket készítjük elő: tetszés szerint összeválogatott zöldséget megtisztítunk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A besamel 2/3 részét zöldséggel elkeverjük, a palacsintába rétegesen belehelyezzük, a felső palacsinta tetejére a maradék besamel mártást rakjuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Sütőbe tesszük, majd forró sütőben megpirítjuk.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 442 kcal (1848 kJ), Fehérje: 21, 4 g, Zsír: 8, 8 g, Szénhidrát: 68, 5 g, Koleszterin: 103 mg, Rost: 7, 2 g, C-vitamin: 60 mg, Kalcium: 323 mg,
Vas: 1, 86 mg, Nátrium: 944 mg
|