Vanília fagylalt cseresznye öntettel (cukorbetegeknek is)
2008.12.07. 11:37
(Nyáron ezzel a hűsítő, kálciumdús, gyors fagyival sok frissességgel ajándékozhatjuk meg a családtagokat, cukorbetegek bizonyára beszámítják a napi szénhidrát fogyasztásba.)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 35 dkg cseresznye, 5 dl aludttej vagy joghurt, 6 evőkanál zabpehely, 4 gombóc vanília fagylalt, (1 dl cseresznyepálinka)
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. Turmixgépben pépesítsük, majd apránként adjuk hozzá az aludttejet, a zabpelyhet és a fagylaltot. Töltsük poharakba és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára. Ízlés szerint cukrozott tejszínhabbal is díszíthetjük. Változat: a cseresznyét pépesítés előtt áztassuk cseresznyepálinkába.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 85 kcal (355 kJ), Fehérje: 4, 31 g, Zsír: 0, 8 g, Szénhidrát: 14, 6 g, Koleszterin: 2, 5 mg, Rost: 1, 07 g, C-vitamin: 2, 9 mg, Kalcium: 113, 58 mg, Vas: 0, 45 mg, Nátrium: 47, 7 mg
|