Csokis holdacskák (cukorbetegeknek)
2008.12.07. 11:36
(A glukonon fruktózt tartalmaz, a napi megengedett szénhidrát-mennyiségbe be kell számítani!)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 3 egész tojás, ízlés szerint poralapú édesítő (Glukogon), 1 evőkanál cukormentes kakaópor, 1/4 tasak sütőpor, 3 evőkanál szójatejpor (bióboltokban kapható),
A 3 tojást és az édesítőt jó habosra kikeverjük. Külön tálba összekeverjük a szójatejport, a kakaóport és a sütőport. Összevegyítjük a kettőt és kizsírozott tortaformába öntjük. 150şC fokon 15-20 percig sütjük. Mikor megsült (kb. 1 centisre emelkedik meg) kivesszük a formából, kettévágjuk, az egyik felét megkenjük diabetikus lekvárral, vagy cukormentes kakaóból és tejszínből gyártott csokikrémmel, majd összeborítjuk a két "holdacskát".
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 57 kcal (238 kJ), Fehérje: 4, 55 g, Zsír: 3, 89 g, Szénhidrát: 0, 81 g, Koleszterin: 135 mg, Rost: 0, 2 g, C-vitamin: 0 mg, Kalcium: 21, 45 mg, Vas: 0, 5 mg, Nátrium: 118, 5 mg
|