Narancsos-pikáns túrókrém (cukorbetegek, fogyókúrázók)
2008.12.07. 11:29
(Nemcsak cukorbetegek, hanem fogyókúrázók is fogyaszthatják ezt a finom édességet, amely meglepően alacsony energiatartalmú. A felhasznált citrusfélék miatt C-vitaminban gazdag, üdítő étel, amely az immunrendszert is támogatja a gyümölcsökben rejlő, antioxidáns hatású bioflavonoidok révén.)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 25 dkg sovány túró, 2 darab tojás, 1 darab citrom, 1 darab narancs, 2 szem szacharin
A túrót a tojások sárgájával krémmé keverjük, és a lereszelt citrom- és narancshéjjal ízesítjük. A szacharint a tojásfehérjékben elkeverjük, habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük. A citromot kifacsarjuk, és a naranccsal együtt felkockázzuk. A krém felét egy üvegtálba tesszük, rászórjuk a gyümölcsöket, majd a maradék krémmel beborítjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt gyümölccsel díszítjük.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 148 kcal (619 kJ), Fehérje: 18, 68 g, Zsír: 4, 52 g, Szénhidrát: 7 g, Koleszterin: 144, 8 mg, Rost: 1, 71 g, C-vitamin: 22, 23 mg, Kalcium: 119, 4 mg, Vas: 0, 87 mg, Nátrium: 67, 72 mg
|