Csirkemell fügés camamberttel (szív-,érrendszeri betegeknek)
2008.12.07. 11:26
(A füge rendkívül magas káliumtartalmú gyümölcs, ezáltal sokat segíthet az amúgy egészségtelen irányba tolódott nátrium-kálium arány kiegyensúlyozásában. Ez különösen a különböző szív- és érrendszeri problémák, például a magas vérnyomás esetén teszi hasznossá ezt a fogást.)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 20 dkg aszalt füge, 20 dkg camambert sajt, 2 citrom, 5 kanál méz, só, őrölt bors, olaj a sütéshez, 32 dkg rizs
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sóval őrölt borssal (vagy ízlés szerint) ízesítjük. Kis olajban átsütjük mindkét oldalát. Közben a fügéket 10 percig áztatjuk, hogy egy kicsit megpuhuljon, majd kis cikkekre vágjuk. A sajtot kisebb kockákra vágjuk. Kivesszük a megsült húst az olajból. A hús beízesítette a zsiradékot, amelyről egy keveset leöntünk, hogy a mártásunk ne legyen túl olajos. Hozzáöntjük a kifacsart citrom levét és a mézet, beledobjuk a fügét és a sajtot. Ép hogy csak felrottyanjon (a sajt nehogy szétfolyjon és már kész is az étel. Köretként párolt rizs kínáljunk mellé.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 591 kcal (2470 kJ), Fehérje: 40, 2 g, Zsír: 15, 1 g, Szénhidrát: 72, 49 g, Koleszterin: 84, 8 mg, Rost: 2, 21 g, C-vitamin: 3, 11 mg, Kalcium: 264, 14 mg, Vas: 1, 94 mg, Nátrium: 666, 83 mg
|