Gyógyítás étellel : Szárnyas uborka-saláta krémleves (bőrbetegségek esetén a sebgyógyulást segíti) |
Szárnyas uborka-saláta krémleves (bőrbetegségek esetén a sebgyógyulást segíti)
2008.12.07. 00:37
(A levesben lévő jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag a jó minőségű fehérjével együtt segíti bőrbetegségek esetén a sebgyógyulást. Ajánlható még fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak is.)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 10 dkg vöröshagyma, 1 (60 dkg-os) kígyóuborka, 1 közepes fej friss, ropogós saláta, 1 evőkanál olaj, 1 l szárnyas húsleves (leveskockából is lehet), só, késhegynyi őrölt bors, 1 kis csokor metélőhagyma, 2 dl natúr joghurt
A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, az uborkát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a salátát alaposan megmossuk, leszárogatjuk és leveleit laskára tépkedjük. Fazékban az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, az uborkát és a salátát rádobjuk, majd 2-3 percig együtt pároljuk. A húslevessel felöntjük, és 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott metélőhagyma felével ízesítjük. A tűzről levéve merülő mixerrel pépesítjük, és ha kissé kihűlt, habverővel folyamatosan kevergetve a joghurtot belecsorgatjuk. Uborkaszeletekkel és a maradék metélőhagymával megszórva tálaljuk. Kis tálkában hideg joghurtot kínálhatunk mellé.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 107 kcal (447 kJ), Fehérje: 5, 81 g, Zsír: 4, 6 g, Szénhidrát: 10, 36 g, Koleszterin: 1, 29 mg, Rost: 2, 67 g, C-vitamin: 19, 9 mg, Kalcium: 162, 19 mg, Vas: 1, 21 mg, Nátrium: 1961, 7 mg
|