Mustáros fokhagyma krémleves (csontritkulás ellen)
2008.12.07. 00:35
(A magas kalciumszint miatt ajánlott csontritkulás esetén, de jól jöhet a fokhagyma hatása téli időszakban, megfázásnál, meghűlésnél is.)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 3 fej fokhagyma, 1 liter húsleves (lehet kockából is), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, őrölt bors, 1 evőkanál mustár
A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Kis olajat hozzáöntve 2 evőkanál liszttel rántást készítünk, a rántásba beledobjuk az apróra vágott petrezselymet, zsemleszínűre pirítjuk. A rántást a húslevessel felengedjük, felforraljuk. A tejet és a tejfölt alaposan elkeverjük, a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, még pár percig forraljuk. Miután levettük a tűzről, 1 evőkanál mustárt elkeverünk benne. Pirítóssal, sajtos pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 327 kcal (1367 kJ), Fehérje: 10 g, Zsír: 18 g, Szénhidrát: 30, 9 g, Koleszterin: 33, 6 mg, Rost: 1, 68 g, C-vitamin: 18, 2 mg, Kalcium: 218, 09 mg, Vas: 1, 55 mg, Nátrium: 2021, 7 mg
|