Házias gombaleves laskából (bélmozgás javító)
2008.12.07. 00:33
(A sárga- és fehérrépában jelenlévő vízben oldható és nem oldható rostok jó székletképzők, elhúzódó teltségérzetet biztosítanak, a bél mozgását javítják. A fűszerpaprikában a kapszaicin, a zöldségek, gomba vitaminja, és ásványi anyagai általános egészségvédő hatásúak.)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg laskagomba, 1 sárgarépa, 1 kis darab fehérrépa, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, csemegepaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 l húsleves (kockából)
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemleszínű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 191 kcal (798 kJ), Fehérje: 3, 43 g, Zsír: 13, 35 g, Szénhidrát: 14, 07 g, Koleszterin: 0, 39 mg, Rost: 3, 66 g, C-vitamin: 24, 37 mg, Kalcium: 55, 89 mg, Vas: 1, 03 mg, Nátrium: 1531, 2 mg
|