Sárgarépa krémleves (nyelési nehézségeket oldja)
2008.12.07. 00:29
(A sárgarépa karotintartalma igen magas, napozás előtt fogyasztva elősegíti bőrünk egyenletes lebarnulását. A nyelési nehézségeket is oldja.)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 3 közepes sárgarépa, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl (12 %-os), 1/2 dl fehér könnyű bor, csipetnyi só, cukor (kevés, ízlés szerint), 1 evőkanál finomliszt
A megtisztított sárgarépát kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. A tejszint, a tejfölt, kevés cukrot, a lisztet simára keverjük a fehérborral. Az egészet összeturmixoljuk és gyorsan újraforraljuk. Érdemes tálaláskor megcsepegtetni egy kevés tejszínnel, nagyon mutatós.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 331 kcal (1384 kJ), Fehérje: 7, 07 g, Zsír: 21, 9 g, Szénhidrát: 20, 98 g, Koleszterin: 72 mg, Rost: 3, 79 g, C-vitamin: 3, 16 mg, Kalcium: 205, 2 mg, Vas: 0, 91 mg, Nátrium: 568, 4 mg
|