Csirkehússal töltött alma (vesebetegek is ehetik)
2008.12.07. 00:26
(Ezt vesebetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Vesebetegség esetén, mindig figyelembe kell venni az egyénileg meghatározott napi fehérje mennyiségét!)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 40 dkg főtt csirkehús, 4 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 8 db pikáns alma, 1 citrom
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Margarinból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük 2 dl tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Egészséges, hibátlan lehetőleg egyforma nagyságú meghámozott almáknak kivesszük a közepét, citromos vízbe tesszük(így nem barnulnak meg). A kivájt részeket - a magház kivételével apróra vágjuk és a hús közé keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, margarinnal kikent tűzálló tálra tesszük és az előmelegített sütőben megsütjük.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 186 kcal (777 kJ), Fehérje: 12, 7 g, Zsír: 6, 8 g, Szénhidrát: 17, 6 g, Koleszterin: 44 mg, Rost: 4, 71 g, C-vitamin: 4, 7 mg, Kalcium: 55, 3 mg, Vas: 0, 98 mg, Nátrium: 58 mg
|