Pikáns almás sonkapuffancs (roborálás, felhízlaló)
2008.12.07. 00:24
(Roboráló, hízókúrás előétel, melynek energiatartalma csökkenthető, ha szárnyas sonkát és zsírszegény (1,5 %) tejet használunk hozzá, teflon serpenyőben, kevés olaj hozzáadásával készítjük el.)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 2 közepes savanykás alma, 25 dkg darált gépsonka, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 dl tej, őrölt bors, a sütéshez: bő olaj
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a darált sonkával összekeverjük. A felvert tojást, a lisztet meg a tejet hozzáadjuk, jól összekeverjük, borsozzuk, ha kell utánasózzuk. Egy kis serpenyőben olajat öntünk, megforrósítjuk és a masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kis puffancsokat sütünk belőle. Jól lecsöpögtetve burgonyapürével tálaljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 354 kcal (1480 kJ), Fehérje: 14, 7 g, Zsír: 27, 1 g, Szénhidrát: 12, 1 g, Koleszterin: 148, 3 mg, Rost: 1, 95 g, C-vitamin: 0, 4 mg, Kalcium: 88, 4 mg, Vas: 2, 09 mg, Nátrium: 1055 mg
|