Rokfort krém
2008.12.07. 00:15
(Rendkívül kellemes recept, amely megfelel egy könnyű, egészséges vacsorára, vagy más kisebb étkezésre is. Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma kifejezetten a téli időszakban kedvez a szervezetnek.)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 25 dkg márványsajt, 1 csomó zöldhagyma, 2 evőkanál sima natúr joghurt, 2 evőkanál sovány sajtkrém
A zöldhagymát 2 centis darabokra vágom és beledobom a robotgépbe (gépi keverő is jó). A szára nagyon fontos, hogy belekerüljön (így lesz szép színe és ezért nem jó vöröshagymával csinálni). Utána eltördelem a márványsajtot és hozzádobálom. Sokáig járatom, hogy a hagyma minél apróbb legyen. Hozzákeverem a joghurtot és a sajtkrémet, majd pár percig tovább keverem, hogy sima legyen és kész. Kétszersülttel, pirítóssal, rozskenyérrel és sok zöldséggel (paprika, paradicsom) a legjobb.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 243 kcal (1016 kJ), Fehérje: 15, 61 g, Zsír: 18, 8 g, Szénhidrát: 2, 45 g, Koleszterin: 56, 7 mg, Rost: 0, 2 g, C-vitamin: 2, 7 mg, Kalcium: 376,3 mg, Vas: 0, 6 mg, Nátrium: 962, 5 mg
|