Egyszerű sült padlizsán
2008.12.07. 00:13
(Könnyű és gyors vacsorára is ajánlható, fogyókúrás étel, és külön meg kell említeni a magas rosttartalmát. Ennek köszönhetően ugyanis telítettséget idéz elő.)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (személyenként): 4 db padlizsánkarika, só, őrölt fehér bors; A mártáshoz: 2 dl (12 %-os) tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítő, 2 gerezd zúzott fokhagyma
A padlizsánkarikákat megsózzuk, esetleg borsozzuk, és mikrohullámú sütőben 4-5 perc alatt héjastól megsütjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és bőven leöntjük a padlizsánkarikákat, friss zöldfűszerrel díszítjük, így tálaljuk. Nagyon finom oroszos jellegű előétel.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 158 kcal (660 kJ), Fehérje: 3, 3 g, Zsír: 12, 1 g, Szénhidrát: 8, 7 g, Koleszterin: 41, 25 mg, Rost: 1, 4 g, C-vitamin: 95, 5 mg, Kalcium: 76 mg, Vas: 0, 61 mg, Nátrium: 86, 4 mg
|