Krémes gyümölcssaláta (kínai)
2008.12.07. 00:06
Hozzávalók: 4 nyári alma, 4 őszibarack, 10 dkg eper, 4 szelet konzerv-ananász, 2 evőkanálnyi mandula, 4 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kukoricaliszt.
Az almát kimagozzuk, szeletbe vágjuk, ugyanúgy az őszibarackot is. Az epreket félbe szeljük. Természetesen a saláta télen is elkészíthető, ilyenkor konzervet használunk, vagy más, télen kapható gyümölcsöket, almát, körtét, banánt. A mandulát durvára daráljuk. A gyümölcsöket tálba tesszük és alaposan összekeverjük. A kukoricalisztet kevés vízben föloldjuk, belekeverjük a mandulát, cukrot, majd az egész vizet. Tíz percig kis lángon főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben meg-megkeverve, nehogy bőr képződjön rajta. Ha kihűlt, ráöntjük a salátára.
|