Hétkincs puding (kínai)
2008.12.07. 00:05
Hozzávalók: 25 dkg ragadós rizs, 4 dkg sertészsír, 2 evőkanál cukor, 15 dkg szárított datolya, 10 szem cseresznyebefőtt, 10 szem szirupban eltett zöld dió, 30 szem mazsola, 1 kávéskanál őrölt angelikagyökér, 25 dkg gesztenyepüré; A sziruphoz: 3 púpozott evőkanál cukor, 3 dl+2 evőkanál víz, 1 evőkanál kukoricaliszt.
Tegyük a rizst lábosba, öntsük le vízzel, forraljuk fel, majd csökkentsük a tüzet, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, hogy a rizs magába vegye a nedvességet. Magvazzuk ki a datolyát. Tegyük a rizshez a fele zsírt és 2 evőkanál cukrot. Keverjük jól össze. Zsírozzunk ki egy 9 dl űrtartalmú tortaformát. Béleljük ki egy réteg rizzsel, majd nyomkodjuk bele a szárított és a befőtt gyümölcsöket. Ezután tegyünk bele újabb rizsréteget. Egy réteg gesztenyepürét teszünk erre, a maradék rizst is elhelyezzük rajta. Ujjainkkal egyengessük el. Alumínium fóliával gondosan befedjük a formát, hogy jól lezárja. Tegyük 1 órára gőzbe. Készítsük el a szirupot: keverjük el a cukrot 3 dl vízben és forraljuk fel, majd keverjük el a maradék vízben a kukoricalisztet és öntsük a sziruphoz. Besűrűsödésig keverjük. Borítsuk ki a pudingot és öntsük le a sziruppal.
|