Édesfűszeres-zöldséges hal (kínai)
2008.12.06. 23:49
Hozzávalók: 70 dkg tengeri halfilé, 1/2 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál fűszerkeverék
(őrölt ánizs, édeskömény, bors, fahéj, gyömbér), 1 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő
(vagy kukoricaliszt), 20 dkg zöldség (sárgarépa, póré, zöldborsó), 5 dl olaj, 1-2 zöldhagyma
kis darab gyömbér, 2 evőkanál hús- vagy halleves (lehet kockából is).
A halfiléket bedörzsöljük a só és a fűszer keverékével, 1 órát állni hagyjuk. Utána előbb keményítőbe, majd lisztbe, végül a felvert tojásba forgatjuk. Közben a vékonyra szeletelt zöldséget egy percre fövő vízbe dobjuk, kiemeljük, lecsurgatjuk.
Az olajban a halszeleteket aranybarnára sütjük, kiszedjük, melegre tesszük. A zöldséget a feldarabolt zöldhagymával kevés olajon barnára pirítjuk, hozzáadjuk a húslét, kevés keményítővel besűrítjük (tehetünk bele kis erős paprikát), és ráöntjük a halszeleteket.
|