Húsos ételek : Gesztenyés csirke, gyömbéres-póréhagymás galuskával (kínai) |
Gesztenyés csirke, gyömbéres-póréhagymás galuskával (kínai)
2008.12.06. 23:44
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 4 főtt, tisztított gesztenye, 6 tojásfehérje, 1 l olaj (kb. 1/2 dl használódik el), A galuskához: csapott kávéskanál, vízben oldott keményítő, késhegynyi mononátrium glutamát, ugyanannyi gyömbérpor, 1 cm póréhagyma apróra vágva; Főzőlé:
1,5 dl tyúkleves, 1 evőkanál rizsbor, késhegynyi só, csipetnyi mononátrium glutamát, 1 csapott evőkanál, vízben oldott keményítő, kis darab uborka, pár csepp tyúkzsír.
A húst megnyúzzuk, apróra vagdaljuk, majd pürévé nyomkodjuk. Ugyanezt tesszük a gesztenyével. Nagy tálban lassan összekeverjük a tojásfehérjékkel, majd hozzáadjuk a galuskához valókat, jól elkeverjük. Az olajat közepes melegre hevítjük, a fenti keverékből galuskákat szaggatunk bele. Mikor a galuskák feljönnek a felszínre, gyorsan megfordítjuk őket, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. (Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a galuskák megsárgulnak.) A lábost a tűzre tesszük, beleöntjük a főzőlé elejét, forrás után a keményítőt is, jól elkeverjük, majd beletesszük a galuskákat, gyorsan megforgatjuk benne, végül megszórjuk az igen apróra vagdalt uborkával, meghintjük tyúkzsírral.
|