Diós-szezámolajos csirke (kínai)
2008.12.06. 23:43
Hozzávalók: 56 dkg csirkemell, 10 dkg dióbél, 1 l olaj (kb. 1/2 dl használódik el); A bevonathoz: 2 tojásfehérje, mokkáskanálnyi mononátrium glutamát, 1,5 dkg, vízzel elkevert keményítő, (vagy kukoricaliszt), 2 kávéskanál szezámolaj, 1 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál rizsbor, 4 dkg cukor, csipet gyömbérpor.
A csirkemellet 1,5 cm-es kockákra vágjuk, bevonjuk a keverékkel. A dióbelet fél órára fővő vízbe tesszük, héját lehúzzuk. Az olajat közepes melegre melegítjük, beletesszük a dióbelet, mikor megsárgult (kb. 10 mp múlva), gyorsan kiszedjük. Ezután a szezámolajat felhevítjük, beleöntjük a szójamártást, kb. 20 másodpercig nagy tűzön hevítjük, beleöntjük a bort, cukrot, gyömbérport, kis időre rá a húst és a diót, 20 mp-ig gyorsan kavarjuk, majd tálaljuk.
|