Sült bambuszrügy (kínai)
2008.12.06. 23:40
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg friss bambuszrügy, 2 evőkanál zöldség erőleves ( lehet kockából is), 8 dkg savanyított zöldség, 8 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál pirított cukor, 1 evőkanál fehérbor; 2 evőkanál szójamártás
Vágjuk össze a bambuszrügyet 2,5 cm-es darabokra. Csak a belső, lágyabb részeket használjuk fel. Daraboljuk fel a savanyított zöldséget, mártsuk forró vízbe és szedjük ki szűrőkanállal. 2 evőkanál olajat forrósítsunk fel a wokban, tegyük bele a zöldséget. Erős tűzön pirítsuk 2-3 percig. Tegyük félre. Hevítsük fel a többi olajat, tegyük bele a bambuszrügyet és süssük közepes tűzön 2 percig. Csökkentsük a tüzet, és süssük aranybarnára kb. 5 perc alatt. Öntsük le róla gondosan az olajat, tegyük vissza a zöldségeket, adjuk hozzá a cukrot, a fehérbort, a szójamártást és az erőlevest. Állítsuk maximumra a tüzet, és állandóan keverve pirítsuk egy percig. Tálaljuk forrón.
|