Boncok raguja (kínai)
2008.12.06. 23:38
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg szójasajt, 2 db csípős paprika, 1 kisebb uborka, 5 db illatos gomba (vagy friss Csiperke), 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál Hoi Sin-mártás, 2 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál fehér portói, 1 kávéskanál méz
Vágjuk a szójasajt darabokat nyolc egyenlő darabra. Törjünk össze 1 gerezd fokhagymát. Csumázzuk ki a paprikát. Áztassuk 30 percig langyos vízben az illatos gombát, és tartsuk meg az áztatólevet. Vágjuk össze a másik fokhagymagerezdet, a paprikát és a gombát. Szeleteljük az uborkát vékony félkörökre. A wokban hevítsük fel az olajat, tegyük bele a paprikát, a fokhagymát, az uborkát és a gombát, majd kevergetve süssük 3 percig. Adjuk hozzá a vajat, a Hoi Sin-mártást, a szójamártást, a mézet esetleg kevés paprika olajat. Csökkentsük a tüzet. Kevergetve süssük még 3 percig. Keverjük el a lisztet fél csésze gombalében, adjuk a wok tartalmához, majd keverjük hozzá a szójasajtot is. Kevergetve süssük 2 percig. A tűzről levéve forrón fogyasztjuk. A boncok raguja kiválóan illik natúr rizshez. Ha együtt fogyasztjuk a ragut, továbbfűszerezzük csípőspaprika-krémmel, csipetnyi borssal, gyömbérrel.
|