Tengergyümölcsei üvegtésztával (kínai)
2008.12.06. 23:37
Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg kemény rizstészta (vagy cérnametélt), 15 dkg gombafej, 4 zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cm-es gyömbérgyökér, 1 rákkonzerv, 1 tinta- halkonzerv, 1 kagylókonzerv, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál szója- mártás, 2 evőkanál cherry
A tésztát egy órán át, áztatjuk, vagy két percig főzzük. (Természetesen a cérnametéltet mindenképpen főzni kell.). A gombát, hagymát, fokhagymát fölaprítjuk, a gyömbért lereszeljük. Az olajat fölforrósítjuk a wokban, beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért. Egy percig sütjük. Hozzáadjuk a gombát, rákot, polipot. Három percig sütjük, dobva-rázva. Hozzáadjuk a többi alkotórészt. A leszűrt tésztát belekeverjük és így tálaljuk.
|