Roppanós tavaszi tekercs (kínai)
2008.12.06. 23:35
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg finomliszt, 1 db tojás, 3 dl víz, csipetnyi só, 3 dl olaj, 25 dkg darált sovány sertéshús, 2 db zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db halványító zellerszár, 15 dkg kínai konzervgomba, 10 dkg szójababcsíra, 2 evőkanál szójamártás, kukoricaliszt a panírozáshoz.
Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, szójacsírát, vékonyra szeleteljük a zellert és a gombát. A lisztből a sóval és a vízzel meg a tojással palacsintatésztát készítünk. A tésztából kisütjük a lehetséges mennyiségű palacsintát. Egy másik serpenyőben egy evőkanál olajat forrósítunk, belerakjuk a darált húst, és könnyedén megbarnítjuk. Hozzátesszük az összes többi zöldséget és két percig dobva-rázva sütjük. Beleöntjük a szójamártást. Hagyjuk kihűlni. Ezzel a keverékkel megtöltjük a palacsintákat, mégpedig úgy, hogy a tészta két szélét előbb behajtjuk, majd a közepére rakjuk a tölteléket és föltekerjük. A henger két végét igyekezzünk úgy hajtogatni, hogy légmentesen záródjék. Ha másként nem megy, egy kis vízzel kevert rizsliszttel leragasztjuk. A tekercseket kukoricalisztben forgatjuk (ezt, aki akarja, el is hagyhatja, de nem fog roppanni), majd bő forró olajban kisütjük.
|