Gesztenyés csirkemell (kínai)
2008.12.06. 23:28
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg nyers csirkemell, 10 dkg (szárított) gesztenye, l kávéskanál kukoricaliszt, 4 dkg zsír, 4 zöldhagyma, 1,5 dl szárnyas húsleves, fél kávéskanál só.
A mártáshoz: 2 evőkanál rizsbor, 3 evőkanál szójamártás, l evőkanál cukor, l evőkanál kukoricaliszt.
Áztassuk a megtisztított gesztenyét langyos vízben legalább 2 óráig. Vágjuk fel a húst 1 cm élű darabokra. Keverjük össze a sóval és a liszttel. Szeleteljük fel a hagymát 4 cm-es darabokra. Keverjük össze egy csészében a mártás alapanyagait. Csöpögtessük le a gesztenyét. Olvasszuk ki a zsírt wokban, tegyük bele a gesztenyét. Kevergetve süssük lassú tűzön 15 percig, majd erősítsük a tüzet, adjuk hozzá a húst, pirítsuk 1,5 percig. Vegyük ki a gesztenyét és a húst, tegyük helyére a hagymát, majd kevergetve pároljuk enyhén üvegesre. Tegyük vissza a húst és a gesztenyét, locsoljuk meg a szójamártással és a levessel, forraljuk fel, kevergessük addig, amíg a mártás sűrűvé nem válik. Azonnal tálalhatjuk.
|