Húsos ételek : Pekingi csirkecsíkok illatos gombával (kínai) |
Pekingi csirkecsíkok illatos gombával (kínai)
2008.12.06. 23:26
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg csirkehús, 5 evőkanál rizsbor, 2 evőkanál kukoricaliszt, 2 evőkanál szójamassza vagy Hoi Sin-mártás, 7 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 illatos gomba, 5 dkg bambuszrügy, 1 zöldpaprika, 1 csipetnyi só
Áztassuk be a gombát 20 percre langyos vízbe. Vágjuk 2,5 cm-es kockákra a húst, tegyük cserépedénybe, sózzuk meg, adjuk hozzá a bort, a lisztet, és tartsuk ebben a mártásban 15 percig. Eközben törjük össze a fokhagymát. Vágjuk apró kockákra a bambuszrügyet. Vágjuk kockákra a zöldpaprika húsát. A szójamasszát, vagy a Hoi Sin-mártást keverjük össze a 2 evőkanál vízzel. Csöpögtessük le a gombát, dobjuk el a tönkjét, daraboljuk fel a kalapját. Hevítsünk fel 5 evőkanál olajat, adjuk bele a húst, pirítsuk 3-4 percig. A többi olajon pirítsuk a wokban 1 percig a fokhagymát, majd tegyük bele a bambuszrügyet és a paprikakockákat. Kevergessük pár pillanatig, adjuk bele a húst és a szójamasszát vagy Hoi Sin-mártást. Jól keverjük el.
|