Ropogós gyömbéres hering (kínai)
2008.12.06. 23:21
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg-nyi kis heringek, 1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál őrölt gyömbér), 1,5 evőkanál búzaliszt, 1 evőkanál só, 1 csomó petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.
Vágjuk be hosszában a hasuk felől a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott.
|