Haltekercsek mogyoróval (kínai)
2008.12.06. 23:20
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy tengeri halfilé, 2 újhagyma, fél kávéskanál cukor, 1 kávéskanál liszt, 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál cherry, 1 tojás, 10 dkg nagyon finoman őrölt mogyoró, 30 dkg főtt szeletelt sonka, 1 csipetnyi só.
Vágjuk a halfiléket negyedekbe. Vágjuk apróra az újhagymát. Keverjük össze a szójamártást a sóval, cukorral, liszttel, a cherryvel és a tojással. Jól verjük fel. A haldarabokat forgassuk a keverékbe, utána a mogyoróba. Minden halra tegyünk egy darabka sonkát. Tekerjük fel, és rögzítsük hústűvel, vagy fogpiszkálóval. Süssük ki hirtelen olajban a tekercseket. Előételként, vagy italkorcsolyaként tálalhatjuk.
|