Fejes saláta kagylómártással (kínai)
2008.12.06. 23:19
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej zsenge saláta, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis pohár száraz fehér bor, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál kagylómártás, vagy szójamártás, 1 késhegynyi cukor.
Mossuk meg a salátaleveleket, és vágjuk fel 5 cm széles darabokra. Törjük össze a fokhagymát. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a fokhagymát, a bort, a sót, a cukrot, majd a salátát. Fedő alatt pároljuk egy percig, majd emeljük ki a salátát, csöpögtessük le, és helyezzük a tálalóedényre. Öntsük le kagyló- vagy szójamártással. Melegen tálalva főfogásként, hidegen köretnek kínálhatjuk. Saláta helyett használhatunk kínai kelt vagy friss brokkolit, ekkor a párolás körülbelül 2 perccel tovább tart.
|