Dinsztelt garnélarák (kínai)
2008.12.06. 23:18
Hozzávalók: 75 dkg garnélarák, 7,5 dkg zsír, 2 dkg aprított gyömbér, 1 evőkanál felaprított mogyoróhagyma, fél dl rizsbor, só, cukor, ötízű por, 2,5 dl erőleves (lehet kockából is) erőleves, 1 dkg rizsliszt.
Vágjuk le a rák bajuszát, hámozzuk le a páncélját, vegyük ki a belsőségeit, és mossuk tisztára a belsejét. Tegyük a zsírt egy edénybe, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a gyömbért és a mogyoróhagymát, és sütés közben keverjük el. Adjuk hozzá a rákot, és kis lángon süssük meg mindegyik oldalát. Ezután keverjük hozzá a rizsbort, a sót, a cukrot, az ötízű port, és az erőlevest, majd nagy lángon forraljuk fel a levet. Kis pihentetés után lassú tűzön pároljuk, amíg összeáll és megvastagszik. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, és tálaljuk.
|