Sült uborka tésztával (kínai)
2008.12.06. 23:17
Hozzávalók: 10 dkg szójatészta, 2 közepes méretű uborka, 5 illatos gomba, 3 fekete gomba, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál világos szójamártás, 1 csipet glutamát (elhagyható), 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál sült gomba.
Langyos vízben 15 percig áztatjuk a tésztát, lecsöpögtetjük és 10 cm hosszú darabokra vágjuk. Áztassuk külön-külön a gombákat langyos vízben. A fekete gomba áztatólevét tegyük félre. Vágjuk a gombákat egész vékony csíkokra. Vágjuk karikákra az uborkát, a karikákat keskeny csíkokra. Gyenge tűzön hevítsük az olajat. Tegyük bele az uborkát 1 percre, közben kevergessük. Adjuk hozzá a tésztát és a gombát, pirítsuk 2 percig. Adjuk hozzá a többi anyagot és 5 evőkanálnyit a gomba áztatólevéből. Keverjük jól össze és főzzük 1 percig. Melegen, langyosan, hidegen is tálalható. Hűtőben való tárolás nem tesz jót ennek az ételnek.
Az uborkát kiegészíthetjük kockára vágott sárgarépával és paprikával. A sárgarépát reszelve is beletehetjük, de csak abban az esetben, ha frissen reszeltük. Ha nincs sült gombánk, pótolhatjuk darabolt savanyított zöldségfélékkel.
|