Spenót őrölt szezámmaggal (kínai)
2008.12.06. 23:15
Hozzávalók: 1 evőkanál szezámmag, 50 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 újhagyma, 1 evőkanál szezámolaj, 1 evőkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz.
Serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, majd durvára daráljuk. A megmosott spenótról lefejtjük a szárat, összetörjük a fokhagymát, kis karikákra vágjuk az újhagymát. Serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, hozzáadjuk a spenótot, és kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és az újhagymát, rövid pirítás után belekeverjük a szójamártást és a mézet. Kevés ideig állandóan keverve pároljuk. Az ételt alaposan összekeverjük a pirított szezámmaggal, és forrón tálaljuk. Friss spenót helyett készíthetjük mélyhűtöttből is, csak arra vigyázzunk, hogy annak a levét ne használjuk fel.
|