Négy kincs étel (kínai)
2008.12.06. 23:13
Hozzávalók: 10 dkg friss gomba (kínai gomba vagy sampinyon), 10 dkg spárga, 10 dkg abalone kagyló, 25 dkg kelbimbó, 2 dkg szárnyas zsír, só, ötízű por, fél dl rizsbor, 30 dl alaplé, 2,5 dkg kukoricaliszt, vagdalt gyömbér és zöldhagyma keverék ízlés szerint.
A spárga, az abalone, a gomba és a kelbimbó a négy kincs. Vágjuk fel a spárgát öt cm-es csíkokra, az abalone-t pedig falatnyi méretű lapocskákra. Egy kicsit vágjunk bele a késsel az abalone falatokba. Tisztítsuk meg a gombát, és tegyük forrásban lévő vízbe a kelbimbóval együtt, majd főzzük meg. Egy edényben melegítsünk zsírt vagy olajat, a gyömbér-zöldhagyma keveréket, az alaplevet, a sót, az ötízű port, és a rizsbort. Tegyük a négy kincset az edénybe, és főzzük nagy lángon öt percig. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, keverjük össze, és forgassuk meg benne az ételt. Egy tálon rendezzük a négy kincset négy egymás melletti vonalba, locsoljuk meg a szárnyas zsírral, és jó étvágyat.
|