Kínai kel tejföllel (kínai)
2008.12.06. 23:12
Hozzávalók: 30 dkg darab kínai kel, 1 evőkanál só, 1 tojás, 1 csomag petrezselyem, pirospaprika, 2 evőkanál kukoricaliszt, 4 dl tej.
Mivel szó esett már róla, hogy a kínaiak nem nagy barátai a tejfölnek és a vajnak, kissé tán meglepő ennek az ételnek a neve. Mindenesetre ne feledjük, a tejföllel szó idézőjelben van.
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára főzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfőzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel. A félig főtt kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besűrűsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát. Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.
|