Hideg zöldségsaláta (kínai)
2008.12.06. 23:11
Hozzávalók: 30 dkg kínai kel, kelkáposzta, vagy saláta, 1 fej saláta, 3 zöldhagyma, 3 közepes sárgarépa, 3 közepes paradicsom, 10 dkg szójababcsíra (vagy helyette metélt tészta), 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg retek, 4 evőkanál olaj, 15 dkg gyömbérgyökér, 2 evőkanál szójaolaj, 2 evőkanál ecet (esszenciából jóval kevesebb), 1 evőkanálnyi vágott snidling, 1 evőkanálnyi vágott petrezselyem, 1 teáskanálnyi chiliolaj, só, egyéb ízesítők ízlés szerint.
Lereszeljük a káposztát, salátát, répát, retket, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk a paradicsomot, fölszeleteljük a hagymát és a fokhagymát, a zöldhagymát kisujjnyi darabokra vágjuk. Megfőzzük a babcsírát (vagy a tésztát), hagyjuk kihűlni. Az olajat fölforraljuk, három percig sütjük benne a hagymát, zöldhagymát, fokhagymát, majd leszűrjük. Ha kihűlt, összekeverjük a sóval, szójával, ecettel, chiliolajjal. A babcsírát, káposztát, salátát, salátát, retket, paradicsomot, sárgarépát tálba tesszük, ráöntjük az ízesített salátaolajat és jól összekeverjük. Megszórjuk snidlinggel, petrezselyemmel, ételízesítővel.
|