Édes-savanyú káposzta (kínai)
2008.12.06. 23:08
Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 1 zöldpaprika, 1 pirospaprika, fél kávéskanál só, 1 csípős paprika, 2 kávéskanál cukor, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál portói, 12 csepp szezámolaj, 5 evőkanál olívaolaj.
Vágjuk fel a káposztát és a kemény részeit dobjuk el. A paprikákat aprítsuk vékony csíkokra, a csípős paprikát szálakra. A só kivételével minden fűszert keverjünk el egy edényben. Hevítsünk fel két kanál olívaolajat, tegyük bele a paprikákat. Erős tűzön egy percig süssük, közben kevergessük, majd vegyük le. A többi olajat ugyancsak hevítsük, és rakjuk bele két percre a káposztát. Állandóan keveregessük. Adjuk hozzá a paprikákat és a fűszereket. Csökkentsük a tüzet, és még 2 percig süssük. Hidegen vagy melegen tálalhatjuk. A paprikákat két percnél tovább ne süssük. Fontos a gyorsaság, ezért minden hozzávalót a kezünk ügyébe kell készítenünk. Adható az ételbe három evőkanál zöldségleves és kevés keményítő is.
Hangsúlyozni kell a savanykás ízt, amely a kínai konyha egyik alap íze. A káposzta helyett salátát is használhatunk.
|