Sült rizs (kínai)
2008.12.06. 23:05
Hozzávalók: 20 dkg teljesen megfőzött rizs, három evőkanál olaj, négy gombafej vagy tíz deka kínai sampinyon, 3 zöldhagyma, 3 tojás, 5 dkg füstölt sonka, 1 evőkanál szójamártás, 5 dkg zöldborsó.
A zöldhagymát gyermekujjnyi hosszúságú darabokra vágjuk, a gombát fölszeljük, a sonkát fölkockázzuk, a borsót megfőzzük, a tojásokat fölverjük. Főzés: egy serpenyőt a tűzön átmelegítünk, amikor forró, beleöntjük az olajat. Mielőtt füstölne, megforgatjuk benne a zöldhagymát és a gombát, harminc másodpercig. Beletesszük a rizst, beleöntjük a tojást, és kis lángon összekeverjük, majd az egészet kivesszük a serpenyőből, és előmelegített tányérra tesszük. A többi alapanyagot két percig sütjük, visszarakjuk a tojásos rizst és újabb egy percig, átsütjük az egészet.
|