Nyolc kincs rizs (kínai)
2008.12.06. 23:03
Hozzávalók: 20 dkg párolt rizs, 1/2 konzerv sárgabarack, 20 dkg diákcsemege (vegyes magvak: mazsola, mogyoró, kesudió, mandula), pár szem dió, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál cukor, kevés étolaj.
A rizst előfőzzük: vagy megpároljuk, vagy bő vízben egyszerűen csak megfőzzük, majd leszűrjük. A konzerv gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk fel, hogy épp egy falatnyiak legyenek. A wokot jól felmelegítjük, majd fél merőkanálnyi olajat körülfuttatunk benne. Ezen a megfőtt rizst állandó kevergetéssel átmelegítjük, úgy egy percig kissé megsütjük. (Vigyázzunk, nehogy leragadjon!) Ezután az ízesítés első lépéseként a mézet adjuk a rizshez, amit jól elkeverünk, majd megszórjuk a cukorral. Ezután beletehetjük a kincseket, vagyis a magvakat, konzervgyümölcs darabkákat, és folyamatos kevergetéssel 1-2 perc alatt szinte csak átforrósítjuk azokat. Megfelelő díszítéssel tálaljuk.
|