Köretek : Főtt rizs földimogyoróval és szezámaggal (kínai) |
Főtt rizs földimogyoróval és szezámaggal (kínai)
2008.12.06. 22:59
Hozzávalók: 20 dkg főtt rizs, 15 dkg földimogyoró, 1 evőkanál szezámmag, 1 szál koriander- vagy petrezselyemzöld.
Tartsuk melegen a natúr főtt rizst. Tisztítsuk meg a földimogyorót, törjük durvára. Külön edényben szárazon pirítsuk meg a mogyorót és külön a szezámmagot. Ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg túlságosan! Vágjuk össze a korianderzöldet. Keverjük össze a rizst, a mogyorót és a szezámmagot. Forró sütőben melegítsük át. Hintsük meg a tetejét korianderzölddel. Főképp enyhébb fűszerezésű sertés- és marhahúsok mellé adjuk.
|