Karfiol fu-yung (kínai)
2008.12.06. 22:55
Hozzávalók: 1db közepes nagyságú karfiol, 10 dkg csirkemell, 2 tojásfehérje, 1 evőkanál kukoricaliszt, fél kávéskanál ötfűszer-keverék, 1,5 kávéskanál só, 1,5 dl szárnyas erőleves, 2 evőkanál olaj.
Szedjük rózsáira a karfiolt, és tegyük öt percre lobogó forró vízbe. Vágjuk össze a csirkehúst, keverjük össze egy edényben a tojásfehérjével, a liszttel, az östfűszer-keverékkel, a só felével, és a szárnyas erőlevessel. Forrósítsuk fel az olajat egy edényben, tegyük bele a karfiolt, sózzuk meg, süssük, közepes tűzön, vegyük ki. Öntsük a csirkehúsos keveréket a sütőedénybe, állandó kevergetés közben süssük 2-3 percig. Amint kezd megszilárdulni, tegyük hozzá a karfiolt, és még 2 percig süssük. Előmelegített tálon, csíkokra vágott sonkával tálaljuk. A fu-yung Észak-Kínában kedvelt étel. Összevágott csirkehús, tojásfehérje, kukoricaliszt keverékébe adják a különféle zöldségeket, vagy más „töltelékanyagot”.
|