Négyszínű Fu-yung tojás (kínai)
2008.12.06. 22:53
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, hat tojás, hat evőkanál erőleves vagy csirkeleves, egy kávéskanál só, két evőkanál fehérbor vagy tiszta szesz (kevesebb), két evőkanál kukoricaliszt, két evőkanál paradicsompüré, őrölt bors, két evőkanál szójaolaj, olaj.
A csirkehúst ledaráljuk. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétől, külön-külön edényben a sárgáját és a fehérjét villával kissé fölverjük. A só, bor, leves, kukoricaliszt, bors felét a tojásfehérjébe keverjük, másik felét a sárgájába. A csirkehús felét-felét is belerakjuk.
Főzés: olajozott serpenyőt megforrósítunk, belerakjuk a csirkehúsos fehérjét, kevergetjük, mintha rántottát készítenénk. Amikor már összeállt, a massza felét tányérra tesszük. A másik felében elkeverjük a paradicsompürét, fél percig még sütjük, a tányér vagy tál másik sarkára rakjuk átellenben az előző adaggal. Másik serpenyőt használunk (vagy ezt gyorsan kimossuk), nehogy a paradicsompüré maradéka elszínezze: kiolajozzuk, ha meleg, beleöntjük a csirkehús-sárgája-bor-liszt keveréket. Amikor már majdnem megsült, felét kivesszük, a tálra rakjuk. A maradékba belekeverjük a szójamártást, még fél percig sütjük, majd ezt is kirakjuk.
Az eredmény: négyféle színű, fehér, rózsaszín, sárga és barna rántotta. Az egyik leglátványosabb kínai étel, a csuda gondolná, hogy nem más, mint tojás és csirkehús.
|