Kantoni Fu-yung tojás (kínai)
2008.12.06. 22:52
Hozzávalók: négy tojás, két evőkanál sherry, egy kisebb gyömbérgyökér, két csiperkegomba, maréknyi bambuszrügy, egy kis fej hagyma, egy zöldhagyma, egy evőkanál szójamártás, egy evőkanál paradicsompüré, egy deciliter erőleves, két evőkanál kukoricaliszt, három evőkanál olaj.
Nem egyszerűen a másik fu-yung változata, hanem egészen más. Mind a kantoni, mind a sanghaji és pekingi változat magán viseli a régió jellegzetes főzési kultúrájának nyomait.
A gombát fölszeljük, a zöldhagymát, hagymát összevágjuk, a gyömbért lereszeljük, belekeverjük a tojást. A szóját, paradicsompürét, levest és a kukoricalisztet összekeverjük.
Főzés: az olajban mindkét oldalán megsütjük a tojásrántottát. A mártást fazékban fölforraljuk, ráöntjük. Akkor jó, ha az egész fogás színe aranybarna lesz.
|