Teában főtt tojás (kínai)
2008.12.06. 22:50
Hozzávalók: 8 tojás, 1 evőkanál só, 2 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál feketetea, 1 szem csillagánizs (vagy egy szegfűszeg), 1 kávéskanál cukor.
A tojásokat mossuk meg gondosan, és főzzük 15 percig. Hideg vízzel hűtsük le, és villával óvatosan ütögessük körbe, hogy finom repedések keletkezzenek a tojások héján. A héjat nem szabad lefejteni! Forraljunk vizet egy edényben, és tegyük bele az összes hozzávalókat, majd a tojásokkal együtt főzzük 30 percig úgy, hogy a főzőlé mindig ellepje a tojásokat. Zárjuk el a tüzet. Az edény tartalmát további 30 percig tartsuk fedő alatt. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg a tojásokat. Ha jól sikerült a főzés, márványos a mintázatuk. Előételként, és köretként is kiváló. Figyeljünk, hogy a tojáshéjat mindig közvetlenül a tálalás előtt szedjük le!
|