Muffin 12db (szíveseknek)
2008.12.04. 19:40
Hozzávalók: 1⁄2 csésze finomliszt, 1⁄2 csésze teljes kiőrlésű liszt, 3⁄4 csésze zabkorpa vagy darált zabpehely, 1⁄4 csésze (barna) cukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 1 csésze sovány tej, 1⁄4 csésze olvasztott margarin, 1 nagy tojás, bármilyen idénygyümölcs. (1 csésze=2,5 dl)
Öntsük össze egy nagy tálba a korpát, a lisztet, a mogyorót, a mazsolát a sütôport és a cukrot. A tejben keverjük el a tojást és a margarint, majd az egészet öntsük az elôbbi tálba. A 12 db muffinformát 2/3 részig töltsük meg a híg tésztával. Előmelegített sütőben kb. 15-17 percig süssük közepes lángon, 220 °C-on. A muffin sokáig eltartható, különösen, ha fóliában tesszük a hűtőszekrénybe. A muffin alapreceptjének összetételét tetszés szerint változtathatjuk: készíthetjük friss idénygyümölcsökkel, befőttel, gabonapelyhekkel, olajos magvakkal dúsítva.
|