Padlizsános pulyka (szíveseknek)
2008.12.04. 19:33
Hozzávalók: 30 dkg padlizsán, 60 dkg pulykahús, 15 dkg paradicsom, 40 dkg burgonya, 10 dkg cukkini, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zöldpaprika, 3 dkg margarin, só, bors, pirospaprika.
A pulykaszeleteket bedörzsöljük sóval, borssal. A padlizsánt fél centis darabokra vágjuk, besózzuk és rövid idôre félretesszük. A paradicsom héját lehúzzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát, a burgonyát vékony szeletekre, a paprikát és a cukkinit pedig csíkokra aprítjuk. A beáztatott cseréptálat 1 dkg margarinnal kikenjük. A padlizsánszeleteket jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a többi zöldségfélével. Beletesszük a tálba, borssal ízesítjük, majd ráhelyezzük a fűszerezett pulykát. A maradék margarint rámorzsoljuk, majd készre sütjük. Az egészet meghintjük pirospaprikával.
|