Zöldbableves zabpehellyel (szíveseknek)
2008.12.04. 19:31
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 csomag zöldpetrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál pirospaprika, 5 dkg zabpehely, 3 dkg zabpehelyliszt, 1 dl tejföl, 0,5 dl napraforgóolaj.
A zöldbabot és a zöldségeket apró kockákra vágjuk, utána 2,5 liter vízben feltesszük fôni. A napraforgóolaj egy részével zabpehelylisztbôl világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, zöldpetrezselymet és cukrot, ezzel még 1-2 percig dinszteljük. A rántást hűlni hagyjuk, majd a tejföllel és kevés vízzel simára keverjük. Ha a zöldbab készre főtt, a rántással besűrítjük. A megmaradt étolajon a zabpelyhet kissé megpirítjuk, és a levesben még kb. 5 percig főzzük, majd ízesítjük és tálaljuk.
|