Nincs tiltott táplálék, csak kerülendô mennyiség.
• A változatosság gyönyörködtet. Minél változatosabban,
minél többféle élelmiszerbôl, különbözô módon állítsa
össze étrendjét.
• Kevésbé zsíros ételeket fogyasszon.
• Az állati zsírok helyett növényi zsiradékot használjon, de
abból is keveset!
• Figyeljen a koleszterin-bevitelre!
• Kevés sóval készítse ételeit. Ízesítôként használjon minél
többféle friss és szárított fűszernövényt. A fogyasztásra
kész élelmiszerek közül válassza a kevésbé sózottakat.
• Édességet csak ritkán, befejezô fogásként fogyasszon!
• Naponta fogyasszon mintegy fél liter zsírszegény tejet vagy
tejterméket.
• Rendszeresen, naponta többször egyen nyers zöldséget,
gyümölcsöt.
• Az asztalra mindennap kerüljön teljes kiôrlésű gabonaféle!
• A helyes táplálkozás rendszeres, napi többszöri étkezést
jelent.
• A szomjúság legjobban az ivóvízzel oltható.
• Rendszeres mozgással és kiegyensúlyozott táplálkozással
törekedjen a kívánatos testtömeg (testsúly) elérésére és
megtartására.
• Az egészséges táplálkozás a vásárlással kezdôdik.
• Adja meg az evés módját! Egyen lassan és asztalnál ülve!