Mustáros-ketshupös csirke (megfázásos köhögéskor)
2008.12.04. 19:12
A mustár hideg időben melegít. Ezt csípős ízének köszönhetjük. A mustár jótékonyan hat megfázásos köhögéskor a nyálkahártyákra.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirke vagy 4 csirkecomb, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál olíva olaj, 1 evőkanál ketschup, őrölt bors, 4 alma hámozva és kockára vágva
Mustár, olíva olaj, őrölt bors, mustár, ketschup keverékkel megkenjük a csirkét, az almát hámozva, csumázva és kockára vágva a csirke köré szórjuk, hozzá öntünk fél pohár vizet és negyed pohár vörös bor keverékét. 200C° fokon sütjük fóliával letakarva a sütőben, 45 percig, kitakarva 15 percig.
|