Gombaleves laskából (általános egészségvédő)
2008.12.04. 19:07
A fűszerpaprikában a kapszaicin, a zöldségek, gomba vitaminja, és ásványi anyagai általános egészségvédő.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes vöröshagyma, 15 dkg laskagomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, csemege pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 1 l húsleves (kockából)
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemleszínű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.
|