Cukkinikrémes kosárka
2008.11.27. 18:23
Hozzávalók:
250 g mirelit leveles tészta
350 g cukkini
150 ml tejföl
50 g natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
néhány szem koktélparadicsom
só, bors, 2-3 evőkanálnyi kapor
Elkészítés:
A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni.
A cukkini héját hámozd meg, húsát vágd félbe, és egy evőkanál segítségével kapard ki belőle a nagyobb magokat, majd reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn.
Sózd be, és hagyd állni fél órán át. Préseld ki belőle a nedvességet, egy evőkanálnyi olajon párold át, és tedd félre kihűlni. Adj hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát és keverd hozzá a tejfölt, a joghurtot és a kaport.
A tésztát - kevés liszttel megszórva - nyújtsd ki nagyjából 2 milliméteres vastagságúra, és 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohár peremével szelj belőle köröket.
Kenj ki vajjal és liszttel egy kisebb muffin sütő formát (ha szilikonformát használsz, akkor ez nem szükséges), és béleld ki a kör alakú tésztával. Tedd be az előmelegített sütőbe 8-10 percre, hogy a tészta megsüljön.
Vedd ki a tésztát a sütőből, és hagyd, hogy teljesen kihűljön. Tegyél a kosárba egy evőkanál cukkinikrémet, és díszítsd egy szelet koktélparadicsommal.
|