Krumpli kétszer sütve
2008.11.27. 18:21
Hozzávalók:
6 közepes krumpli
pár szelet gépsonka
reszelt sajt
liszt, tej, bors, só a besamelhez
hagyma
Elkészítés:
A krumplit héjastól megmossuk, fóliába csomagoljuk, és közel egy óráig sütőben puhára sütjük. Ha ez megvan, a krumpli közepére egy kis keresztet vágunk, vigyázzunk, mert kicsap a gőz! A kis keresztbe rakjuk az apróra vágott gépsonkát, ráöntjük a tetszés szerint fűszerezett besamelt, a kockára vágott nyers hagymával és a reszelt sajttal megszórjuk. A fólia végeit kicsit visszahajtjuk, és addig sütjük, amíg a sajt kellően meg nem olvadt rajta. Kb. 15-20 perc. Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Nem baj, ha kicsit sűrű a besamel, így megáll benne a hagyma, nem folyik szét a krumplin.
|